piątek, 02 marzec 2018 12:27

Spotkanie integracyjne pt. „Smak na Lot – po prostu Volare” – relacja z wydarzenia


1 marca 2018 r. o godz. 15:00 w Volare Ristorante Pizzeria odbyło się spotkanie integracyjne członków Zachodniej Izby Gospodarczej – Pracodawcy i Przedsiębiorcy pt. „Smak na lot – po prostu Volare”. Było to wydarzenie pod znakiem kuchni włoskiej i podróży samolotem.

Spotkanie rozpoczęło się od przywitania gości oraz wręczenia certyfikatów nowym członkom ZIG przez Marka Pasztetnika – Prezesa Zarządu Zachodniej Izby Gospodarczej – Pracodawcy i Przedsiębiorcy.

Z racji tego, że obecnie tematy dotyczące podróżowania i kuchni świata zyskują na znaczeniu, kolejna część spotkania obfitowała w wątki dotyczące podróży biznesowych i nowych linii lotniczych.

Aleksandra Palka z firmy Bissole Business Travel przedstawiła interesujące zestawienie 10 najpopularniejszych celów biznesowych podróży – wyjazdów grupowych i indywidualnych. Można było się dowiedzieć, dlaczego warto polecieć na Maltę, Andaluzji czy Emiratów Arabskich. Aleksandra Palka podzieliła się również ciekawostkami, z jakich słyną określone miejsca.

Łukasz Martyka z firmy Polskie Linie Lotnicze „LOT” przedstawił natomiast nowości w liniach lotniczych PLL „LOT” – obecnie jest to 71 obsługiwanych kierunków (w tym 8 long-haul). Dla miłośników latania zaprezentowano także nowe dreamlinery, które już od kwietnia 2018 r. będą w użyciu w rejsach do Chicago, Nowego Jorku i Toronto.

Podczas wydarzenia nie zabrakło także uczty dla podniebienia. Przysmaki na wydarzenie przygotował mistrz kuchni włoskiej Antoni Incani z Sardyni, uhonorowany przez Accademia della cucina italiana. Mistrz kuchni zaserwował tradycyjnie przygotowane potrawy. Na przystawki podano sardynki w różnych odsłonach i focaccię. Na pierwsze danie zaserwowano ravioli własnej produkcji (pasta fresca w czterech smakach: z łososiem, z ricottą i szpinakiem, z ricottą i cytryną, z mięsem). Daniem głównym była polędwica Madagaskar w sosie z brandy, zielonego pieprzu i śmietanki z dodatkiem sosu worcester. Na deser niespodzianką szefa Antonello było wyśmienite Tiramisu.

Spotkanie integracyjne członków ZIG upłynęło w dobrej atmosferze.

Podziękowania dla przybyłych gości i współorganizatorów wydarzenia.